Tekst aanpassen? Bij de thema instellingen gaat u naar: "Algemeen en kleuren" > "Slogan"
0
Winkelwagen
€ 0,00
Assortiment / Bemesting / Kunstmest /

IJzersulfaat

IJzersulfaat
IJzersulfaat

Mos, een van de grootste ergernissen van gazonbezitters, zal haast onvermijdelijk jaarlijks weer de intrede in uw gazon doen. Dit komt omdat mos zich in een gazon gemakkelijk kan uitbreiden, doorda...

€ 24,99
Prijs per 25 kg zak

 

Aantal: 
Bestellen

Mos, een van de grootste ergernissen van gazonbezitters, zal haast onvermijdelijk jaarlijks weer de intrede in uw gazon doen. Dit komt omdat mos zich in een gazon gemakkelijk kan uitbreiden, doordat het zich zowel vegetatief als door middel van sporen kan verspreiden. Een effectief middel tegen mos is ijzersulfaat. Echter, om mos in het gazon te voorkomen is verticuteren, bemesten en kalken de beste oplossing.
 

MOS IN GAZON BESTRIJDEN MET IJZERSULFAAT

De aanwezigheid van mos in een gazon is nooit op één oorzaak terug te voeren, maar te zure grond, onvruchtbare grond, te natte grond en ook te kort maaien kan er aan bijdragen. We kunnen zeggen dat alle factoren die kale en dunne plekken in een gazon doen ontstaan, het mos een kans geven. 
 

WERKWIJZE IJZERSULFAAT ANTI MOS

De beste methode om gazon mos te bestrijden is het wegnemen van de oorzaken, waardoor het zijn kans heeft gekregen. In een dichte grasmat kan mos niet welig tieren, maar als het er eenmaal is moet het natuurlijk worden verwijderd. Hiervoor kunt u Ferromel IJzersulfaat gebruiken, die er al snel voor zal zorgen dat het mos afsterft. Men kan hiervan 2 tot 4 kg per 100m² geven, opgelost in water of met zand als vulstof. Het toepassen van ijzersulfaat kan het best bij droog weer en u herhaalt de behandeling indien nodig. Dat het mos afsterft, kunt u duidelijk zien doordat het mos geel en later bruin zal kleuren. Nadat het mos is gedood, dient u het met een verticuteerhark of -machine uit het gazon te verwijderen en af te voeren.


Tip 1:


Meng ijzersulfaat met zand. Verhouding : 2 tot 3 kg ijzersulfaat + 4 tot 5 kg zand per 100 vierkante meter. U kunt dit het beste voor een regenbui uit doen zodat het gelijk in de grond wordt opgenomen en niet meer kan verstuiven. U kunt dit met de hand doen of met een strooier. Wanneer u er voor kiest om het zonder zand in de strooier te doen zorg er dan wel voor dat het niet te ver kan weg waaien i.v.m. de schade wat het kan aanrichten op andere ondergronden.


Tip 2:


Meng ijzersulfaat met water. Verhouding: een half papieren koffiebekertje ijzersulfaat mengen in een gieter met 10 liter water. Gebruik een gieter met sproeiboom/ broes (verstelbaar past op elke  gieter). Op deze manier kunt u het ijzersulfaat mooi langs de paden gieten.


Tip 3:


Maai het gras niet te kort! (maaihoogte 6 á 7 cm) Wanneer je het gras te kort maait kan dat leiden tot her groeivertraging. In het onderste gedeelte zit geen voedingswaarde dus het heeft geen zin om dieper te maaien.Let wel op!!

·IJzersulfaat kan roestige, bruine ijzervlekken achterlaten op tegels, natuursteen en beton.

·Gebruik handschoenen, draag oude kleding of bescherm uw kleding.

·Houdt het buiten bereik van huisdieren en kinderen
Dosering 25kg/1000M2

 

BEKALKEN VOORKOMT MOS

Bij een grond die zuur is, is kalk de beste oplossing om mos te bestrijden. Korrelkalk zorgt voor de meest ideale zuurgraad, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen door de wortels van het gras en het mos uitdroogt. Let hierbij op, want er moet minstens zes tot acht weken tijd tussen bemesten en kalken worden aangehouden. Een pH-waarde van ca 6 is het beste voor een gezonde grasgroei.
 

WANNEER VERTICUTEREN

Mocht er echt veel mos op/in het gazon zitten, dan kan deze mos het beste (alvast) worden verwijderd door middel van verticuteren, ofwel beluchten. Dit is ook de beste oplossing als de bovengrond verdicht is. Verticuteren maakt de grond losser, waardoor de wortels van het gras meer zuurstof krijgen. De gaten kunnen het beste met mest worden gevuld. Bij kleigrond kan dit het beste worden gedaan met een mengsel van scherpzand en tuinaarde.
 

Over ons

Agrifield is dé specialist op het gebied van (moes-)tuin en land.

In onze webshop vindt u onder andere een uitgebreid assortiment aan bemesting, benodigdheden voor de hovenier, kweker, boomteler, fruitteelt, moestuin en tuinliefhebbers.

Beoordeling

Op dit moment (30-7-2020) wordt er aan de website gewerkt. U kunt wel bestellingen plaatsen maar het kan zijn dat het gehele assortiment nog niet geheel zichtbaar is.
Kunt u een product niet vinden en wilt u deze bestellen? Stuur svp een email en we nemen contact met u op.

Onze excuses voor het ongemak!

Agrifield BV